Blomsterkonst...

Välkommen att botanisera bland

många bilder från blommande

utställningar, installationer och

evenemang som formgivits av

Gunnar Kaj.

Här finns också information om

kurser och föredrag och om

Gunnar Kajs böcker och artiklar.


+46 (0)733 77 88 07


Gunnar Kaj
Tegnérlunden 9

SE 111 61 Stockholm

OM GUNNAR KAJ

 

Gunnar Kaj
 
är blomsterkreatören som har gjort blomsterutställningar på Thielska galleriet och på Drottningholm, både i slottet och i slottsteatern. Även på Fredriksdals och Sofiero slott, i Rosendals trädgård, i Wij trädgårdar och i orangeriet på Ulriksdal har han utformat blomsterutställningar. Gunnar har gjort flera uppskattade utställningar på Huseby bruk, en rosutställning och en julutställning på Trädgårdsföreningen i Göteborg och en trädgårdsutställning i Drottningholms slottspark.
 
Han är välkänd för att ha utformat blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus under fjorton år i rad.
 
För svenska staten har han gjort blomsterdekorationer för en premiärministermiddag i Bryssel, midsommarblommor på världsutställningen i Shanghai och en Linnéinstallation på Svenska kulturhuset i Paris. För Kennedy Center i Washinton, USA  gjorde han invigningsblommor för festivalen Nordic Cool.
 
Gunnar Kaj håller föredrag om sin syn på blommor och om sitt arbete, och håller också inspirerande kurser och workshops. Gunnar bor sommartid i Hallboda nära Vätö och hämtar mycket inspiration från Roslagsnaturen. Något som skildras i boken ”Låt det blomma! – om Nobelblommor och annat vildvuxet”, utgiven på Norstedts förlag. 2015 kom hans andra bok "Blommande rum" på samma förlag.