Blomsterkonst...

Välkommen att botanisera bland

många bilder från blommande

utställningar, installationer och

evenemang som formgivits av

Gunnar Kaj.

Här finns också information om

kurser och föredrag och om

Gunnar Kajs böcker och artiklar.


+46 (0)733 77 88 07


Gunnar Kaj
Tegnérlunden 9

SE 111 61 Stockholm

Blommor och blomstermotiv gör ett hem ombonat och vackert!

 
 I sin bok Blommande rum visar Gunnar Kaj hur man kan ge sina rum värme och liv med hjälp av vårens första violer i vas, skira buketter med ängsblommor och gräs, med tåliga växter i kruka eller kanske bara med en enkel ranka av nypon på dörren som lyser upp en kylig höstdag.
 
Boken utkom i mars 2015 på Norstedts förlag. Fotograf är Charlotte Gawell.
 
 ”Jag vill inspirera till att förnya och förändra hemmet med alla sorters blommor och grönt. Att göra vackert med det som växer är både enkelt och roligt, alla kan göra det. Ett rum med växter innehåller liv redan innan någon kommer in i det. Hemmet kan göras trivsamt och levande under alla tider på året med hjälp av köpta snittblommor eller med blommor och blad plockade i naturen eller trädgården. Jag visar hur ett rum helt kan förändras genom olika möjligheter att pryda med blommor.

Boken innehåller mängder av praktiska tips på enkla sätt att dekorera för vardag och fest. Med inspiration från naturen och årstidernas växlingar beskriver jag hur ett grönare hem också blir ett skönare hem. I samband med min första bok Låt det blomma! har många velat veta mer om mina tankar kring blommor, former, färger och varför vi behöver de levande små växtliven omkring oss vareviga dag. Det är därför jag har skrivit den här boken.”

Gunnar Kaj.